OHJEITA KAVERISOVELLUKSEN KÄYTTÖÖN

 VAHVA TUNNISTAUTUMINEN

Sovelluksen käyttäjät tunnistetaan ensimmäisen sisäänkirjautumisen yhteydessä entistä turvallisemmin vahvan tunnistautumisen kautta käyttämällä oman verkkopankin tunnuksia tai mobiilivarmennetta.


Sovellukseen luodaan omat tunnukset käyttämällä joko Facebookin kirjautumistietoja tai kaksivaiheisella sähköposti-salasana yhdistelmällä. Omat tunnukset on edelleen vahvistettava käyttäjätunnuksena olevaan sähköpostiosoitteeseen lähetettävällä numerokoodilla.

Kaverisovellus ei kerää tunnistautuvista käyttäjistään mitään tunnistuksessa välitettäviä tietoja.

Vahva tunnistautuminen lisää myös sovelluksen turvallisuutta ja ennaltaehkäisee erilaista häiriökäyttäytymistä. 

SIJAINTIPALVELUT

Sovellusta käytettäessä on suositeltavaa hyväksyä sijaintipalvelut, sillä sovellus käyttää käyttäjien sijaintitietoja tunnistaessaan käyttäjien välisiä etäisyyksiä. Etäisyys esitetään kilometritarkkuudella, eikä tarkkaa sijaintia sovelluksen kautta saa selville. Käyttäjä voi halutessaan kertoa omassa profiilissaan asuinpaikkakuntansa. Sijainti määräytyy kuitenkin sen mukaan, missä sovellusta kulloinkin käytetään.

ANDROID-LAITTEEN ILMOITUKSET

Android-laitteella sovellusta käytettäessä on mahdollista hyväksyä myös laitteessa "ilmoitukset". Nämä hyväksyessään sovelluksen käyttäjän on mahdollista saada ilmoitus, kun sovelluksessa tapahtuu jotain häntä koskevaa, vaikka sovellus ei juuri olisikaan aktiivisesti käynnissä.

OMAN PROFIILIN LUOMINEN

Oma profiili luodaan osoitteessa app.kaverisovellus.fi kohdassa "sign up". Oman profiilin luomisen jälkeen sovellukseen kirjaudutaan sisään kohdassa "sign in".


Oman profiilin voi luoda kahdella tapaa, joko oman Facebook-tilin kautta tunnistautumalla, tai luomalla perinteisen oman sähköpostin sähköpostin ja (uuden) salasanan yhdistelmän.


Kun oman profiilin luo sähköpostitunnusta käyttämällä tulee käyttäjätunnus varmentaa erillisellä kuusinumeroisella vahvistuskoodilla, joka lähetetään ilmoitettuun sähköpostiin. Sovellus pyytää varmentamaan oman tunnuksen tuolla koodilla. Tämän jälkeen sovellukseen kirjaudutaan jatkossa käyttäjätunnuksena toimivalla omalla sähköpostiosoitteella ja itse luodulla salasanalla.

PIKANÄPPÄIN PUHELIMEEN

Voit luoda kaverisovelluksen pikanäppäimen oman puhelimesi aloitusnäyttöön. Pikanäppäimestä pääset suoraan kaverisovelluksen kirjautumissivulle. 


Pikanäppäin luodaan seuraavasti:


Safari (Apple)

Ollessasi Kaverisovelluksessa voit painaa puhelimen näytön alalaidasta "vie tai jaa" nappia joka näyttää laatikolta, josta nousee nuoli ylöspäin. Selaa avautuvaa valikkoa alaspäin niin, että löydät valikosta vaihtoehdon "Lisää Koti-valikkoon". Kun valitset tämän, luo puhelin sinulle aloitusnäyttöösi pikakuvakkeen kaverisovellukselle.


Chrome ja Mozilla (Android)

Ollessasi kaverisovelluksessa paina selaimen oikean ylälaidan valikko-painiketta ja valitse valikosta ”Lisää aloitusnäyttöön".  Kun valitset tämän, luo puhelin sinulle aloitusnäyttöösi pikakuvakkeen Kaverisovellukselle.

PROFIILIN POISTAMINEN

Oman profiilin voi poistaa kohdasta "profiili". Sieltä löytyy painike, jolla voi lähettää pyynnön profiilin poistamiselle käyttäjätukeen.


Käyttäjätuki poistaa pyydetyt profiilit ensi tilassa, kuitenkin viimeistään noin 3 - 4 vuorokauden kuluessa pyynnöstä. Tämän jälkeen poistettavaksi pyydetyn profiilin kaikki tiedot katoavat tietokannastamme ja servereiltämme.

MILLÄ LAITTEILLA VOI KÄYTTÄÄ KAVERISOVELLUSTA?

Sovellusta voi käyttää kaikilla verkkoyhteyttä käyttävillä laitteilla. Sovellus toimii mahdollisesti hieman eri tavalla eri selaimissa (Mozilla, Edge, Explorer, Chrome, safari) sekä käyttöjärjestelmillä (IOS, Android).


Toimintaperiaate on kuitenkin aina sama. Sovelluksessa on mahdollista selata muiden käyttäjien luomia kaveri-ilmoituksia kohdassa "kaverit", joissa käyttäjät etsivät itselleen sopivaan aikaan, paikkaan ja tarpeeseen sopivaa kaveria.


Kaveri-ilmoitusten selaaminen ei edellytä oman ilmoituksen tekemistä, mutta oman ilmoituksen tekemistä suositellaan tarkempien yksityiskohtien esiintuomiseksi. Tarkempia yksityiskohtia voivat olla esim ajankohta, milloin haluaa tavata uuden kaverin.

MITEN LÖYDÄN KAVEREITA KAVERISOVELLUKSEN AVULLA?

Sovelluksessa on mahdollista selata muiden käyttäjien luomia kaveri-ilmoituksia kohdassa "kaverit", joissa käyttäjät etsivät itselleen sopivaan aikaan, paikkaan ja tarpeeseen sopivaa kaveria.


Kaveri-ilmoitusten selaaminen ei edellytä oman ilmoituksen tekemistä, mutta oman ilmoituksen tekemistä suositellaan tarkempien yksityiskohtien esiintuomiseksi. Tarkempia yksityiskohtia voivat olla esim ajankohta, milloin haluaa tavata uuden kaverin.

Sovellukseen kehitetään koko ajan uusia toimintoja kavereiden löytämiseen!

MITEN KAVERISOVELLUS TOIMII?

Sovelluksessa on kuusi alapalkin navigaatiopainiketta. Nämä ovat "Etsi kaveri", "Historia", "Kaveriakatemia", "Kaverit", "Keskustelut" sekä "Oma profiili". Kaikki painikkeet ovat heti sovelluksen käyttäjien käytettävissä.


Osaa toimintoja kehitetään jatkuvasti muun muassa käyttäjäpalautteiden perusteella, joten ne voivat muuttua sovelluspäivitysten myötä. Tämä ei kuitenkaan edellytä toimia sovelluksen käyttäjiltä.

YHTEISTYÖKUMPPANIT SOVELLUKSESSA

Kaverisovellusta kehitetään yhdessä yhteistyökumppaniemme avulla.


Sovelluksessa näkyy Kaverisovellus-yrityksen yhteistyökumppanien logoja ja tiedotteita. Kaikki tiedotteet ja ilmoitukset on mahdollista lukea ja klikkaamalla ilmoitusta pääsee myös muun maussa yhteistyökumppaniemme omille kotisivuille.

SOVELLUKSEN KÄYTTÖ ON MAKSUTONTA!

Sovelluksen käyttäminen on aina ilmaista. Sovellus ei pyydä koskaan mitään maksukortin tietoa tai muita maksamiseen liittyviä tietoja minkään toiminnon yhteydessä.
Jos huomaat, että Kaverisovellusta käytettäessä sinulta pyydetään jotain maksamiseen liittyvää, olethan yhteydessä asiakastukeen.

HÄIRIÖKÄYTTÄYTYMINEN

Häiriökäyttäytyminen sovelluksessa. Jos huomaat tai kohtaat häiriökäyttäytymistä Kaverisovelluksessa, olethan siitä yhteydessä asiakastukeemme.


Puutumme kaikkeen häiriökäyttäytymiseen ensi tilassa. Emme hyväksy mitään häiriökäyttäytymistä.


Yhteyden asiakastukeemme saat esimerkiksi sovelluksessa kohdasta "ota yhteyttä ylläpitoon" tai kotisivuiltamme www.kaverisovellus.fi. Voit myös soittaa tähän numeroon.

REKISTERISELOSTE

Kaverisovellus ei kerää käyttäjistään henkilökohtaisia tietoja.


Rekisteriselosteemme löytyy muun muassa osoitteesta www.kaverisovellus.fi.

Voit tutustua rekisteriselosteeseen täällä.

SOVELLUKSEN IKÄRAJA

Kaverisovellus on kehitetty aikuisille.


Kehitysvaiheessa kuitenkin toistaiseksi kuka tahansa voi kirjautua sovellukseen, emmekä aktiivisesti tarkista käyttäjien ikää.


Emme tällä hetkellä aktiivisesti kontrolloi sovelluksen käyttäjien ikää. Toivomme, että alaikäisen käyttäessä Kaverisovellusta, siitä on keskusteltu tarpeen mukaan huoltajan kanssa ja huoltaja valvoo käyttöä.


Kaverisovelluksessa ei ole mitään sellaista sisältöä, joka ei sopisi alaikäiselle sovelluksen käyttäjälle.

Kaverisovelluksen ikätunnistautumista kehitetään koko ajan.

KESKUSTELUN ALOITTAMINEN

Kaverisovellusta käytettäessä sovellus ohjaa chat-vaiheessa keskustelun aloittamiseen ja voit käyttää Lähetä aloitusviesti .-painiketta. Tätä painaessa uudelle kaverille lähtee viesti: "Moi, mitä sinulle kuuluu? Haluaisitko jutella kanssani?" 

OMAN PROFIILITEKSTIN MUOKKAAMINEN

Pääset muokkaamaan omaa profiilia "profiili" -kohdasta, oikea alalaita sovelluksessa.

Profiilin tekstikentässä voit kertoa millainen ihminen olet ja millaista kaveria etsit. Voit halutessasi kertoa elämäntilanteestasi, harrastuksistasi tai siitä, mitä toivoisit uuden kaverin kanssa tehtävän livenä tai etänä.

Profiilin muokkauskohdasta löytyy myös muita kohtia, joissa voit kertoa itsestäsi enemmän kavereille niin halutessasi. Voit esimerkiksi kertoa paikkakunnan missä asut. Älä kuitenkaan kerro tarkkaa kotiosoitettasi.